top of page

Wandeling door de Snoekengracht

Natuurpunt organiseert geregeld begeleide wandelingen. Afgelopen zondag was de Snoekengracht aan de beurt. Op een kleine oppervlakte vind je hier heel veel verschillende biotopen: hooiland, moerasspirea-ruigten, elzenbroekbos, verbost park en waterpartijen. Hier vind je ook één van de mooiste dottergraslanden van Vlaanderen. De brede orchis is het paradepaardje van de Snoekengracht. Dankzij de uitstekende gids hebben we onze plantenkennis én hommel/bijen/wespenkennis weer wat bijgeschaafd. Hieronder enkele foto's.

P.S. De Snoekengracht ligt op een kleine 15 minuten stappen van het molenhuisje.

Voor meer info:

https://www.natuurpunt.be/natuurgebied/snoekengracht

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
bottom of page